Sikkerheden omkring skydning

Man kan ikke fornægte sig, at skydning er en sportsgren, som har et iboende faremoment. Der skydes med skarpt, og der følger et ansvar med. Men er man opmærksom på dette forhold, er skydning dog en idræt, som kan dyrkes i sikre og trykke omgivelser.

Som ny og uerfaren skytte, træner man aldrig alene. Du er altid under opsyn af en dygtig og erfaren instruktør. Denne vil til en hver tid, være til rådighed med hjælp og vejledning.

Efter endt skydning, vil instruktøren sandsynligt gå på banen med en anden skytte. Opstår der spørgsmål derefter, og instruktøren, eller en af de andre instruktører er optaget, er vi en forening der hjælper hinanden. Vi har mange erfarende skytter, som har skudt i mange år, og som med tiden har opnået en viden de gerne vil give videre af. Der vil stadig være andre skytter, som vil bistå ved spørgsmål. Spørg bare, alle vil hjælpe så godt de kan, og kan der ikke svares, bliver det undersøgt.

Skydning er i vore dage en idræt, der dyrkes på lige fod med de klassiske idrætsgrene som f.eks. svømning, fodbold og cykling. Idrætten udøves under anvendelse af de mest moderne våben og markeringsanlæg. Sporten har tilbud til alle, barn som voksen.

Som skytte kan man vælge mellem mange forskellige discipliner, som hver især stiller deres krav til psyke, reaktionsevne og udholdenhed. Fælles for alle discipliner er, at det er TEKNIK og KONTROL, der er nøgleordene.

Skydning afviger fra de fleste andre idrætsgrene, idet der ikke stilles særlige krav til hverken højde, drøjde, styrke, smidighed, alder, køn eller uddannelse. Alle kan dyrke skydning.

Langt de fleste af vores trænere/instruktører er uddannede skydeledere.

Derfor er sikkerheden altid i top hos os.